Analiza

Raporti i Samsung mund të përdoret si dëshmi nga Apple

Publikuar , 09 Gusht 2012
0
Raporti i Samsung mund të përdoret si dëshmi nga Apple

Një raport i vitit 2010 nga Samsung që tregun se si smartfoni i ndërmarrjes qëndron ndaj iPhone në një hollësi prej 132 faqeve, do të mund të ishte pika kyçe për rastin gjyqësor për kopjim, për të cilin Apple shpreson.

I marrë nga Apple dhe i dorëzuar i plotë si dëshmi në gjykatën e San Hozesë ku Samsung lufton dyshimet për kopjim zhurmëmadh të estetikës së iPhone, raporton AllThingsD, dokumenti shënohet përgjatë Galaxy S në vlerësimin e funksionit thelbësor, elementeve virtuale dhe veçorive si shfletimi dhe multimedia, duke përfunduar që telefoni korean kërkon një tundje të magjisë së stilit të Apple në mënyrë që të garojë.

“Nuk ka ndjenjë për marrje të dritës dhe ndjenjës së pamjaftueshme të butësisë në përkulje të këndeve të ikonës” përfshin një seksion i raportit të Galaxy S, duke treguar që efektet e dritës duhet të shtohen në ndërfaqen TouchWiz por duke treguar që dizajnerët duhet “të largojnë një ndjenjë që ikonat e menyve të iPhone janë kopjuar nga dizajni i ndryshuar”.

Autorët nuk kufizohen në hollësi; për vendosje të alarmit, kritikohet “efekti i shëndoshë” i Samsungut i klikimit përgjatë kohës së dëshiruar, përballë tikëve të orës të iOS dhe duke nxitur sugjerimin që dizajnerët “shtojnë efektet e zërit që stimulojnë ndjenjën e përdoruesit të nostaligjsë dhe emocioneve.” (PCWorld Albanian) 

LEXO EDHE:  Çdo gjë që duhet të dini për telefonët e ardhshëm OnePlus

Lajmet e fundit>