Lajmet

Robotët sërish do të luajnë futboll në Prishtinë

Publikuar , 13 Prill 2011
0
Robotët sërish do të luajnë futboll në Prishtinë

Federata Evropiane e Futbollit me Robotë, pas organizimit me sukses vitin e kaluar, ia ka besuar UBT-së organizimin për herë të dytë me radhë Garës  Evropian të Robotëve që luajnë futboll, dhe kjo garë pritet të mbahet prej nga 3 deri më 6 maj 2011, në lokalet e UBT-së në Prishtinë.

Organizimi i këtij aktiviteti  shënon edhe një sukses të UBT-së, por njëkohësisht edhe të Republikës së Kosovës, që është shteti i vetëm në Evropën Juglindore ku organizohet, madje për të dytën herë, një aktivitet i karakterit shumë të rëndësishëm ndërkombëtar. Deri tash pjesëmarrjen në Garën Evropian të Robotëve që luajnë futboll e kanë konfirmuar disa ekipe nga shtetet evropiane, të njohura për aktivitete në këtë fushë sportive të robotikës.

Sikur edhe në kampionatin e kaluar, vendin tonë në këtë garë do ta përfaqësojë ekipi “UBT-Kosova”, i cili e ka përfaqësuar Kosovën edhe në kampionate të mëhershme evropiane, përfshirë të në Zvicër e Austri, ku ka shënuar suksese të dalluara. Me këtë rast, organizatori ka paraparë të mbahet edhe një koherencë shkencore për robotikë, ku pritet një numër i madh studiues ndërkombëtar dhe vendorë ti paraqesin punimet e tyre nga fusha në fjalë.

Në ceremoninë e hapjes dhe gjatë zhvillimeve janë të ftuar të  marrin  pjesë përfaqësues të institucioneve të Republikës së Kosovës, profesorë e ekspertë vendorë e ndërkombëtarë, përfaqësues të kompanive të ndryshme, përfaqësues të biznesit, studentë e mysafirë të tjerë. Garat Evropiane të Robotëve që luajnë futboll  zhvillohen në objektin e Universitetit për Biznes dhe Teknologji në Prishtinë dhe mund të përcillen nga të gjithë të interesuarit.

LEXO EDHE:  Apple u gjobit në Francë për ngadalësimin e qëllimshëm të iPhone