Vëzhgim

Rreziqe të mëdha gjatë ditës në Facebook

Publikuar , 28 Tetor 2011
0
Rreziqe të mëdha gjatë ditës në Facebook

Kjo gjë ishte lajmëruar së pari  nga Graham Cluley i Sophos, i cili, siç po duket, nuk e ka injoruar infografikën sikur shumica prej neve, apo një rrezikim çdo 140 milisekonda.

Facebook e zbuloi këtë në një seksion duke shpjeguar se si në pjesën më të madhe të kohës, llogaritë në Facebook sulmohen nga spamerët të cilët dërgojnë porosi tek shokët e viktimës (Kush e ka marrë këtë porosi: “Ndihmë, jam në Londër dhe ma kanë vjedhur kuletën!”?)

Ishin edhe disa shifra të tjera interesante të treguara nga Facebook:

– Më pak se 4% e përmbajtjes së shpërndarë në Facebook është spam (ndërsa 89% nga të gjithë emailat janë spam)

-Më pak se 5% e përdoruesve të rrjetit Facebook bëjnë spam në ndonjë ditë

-50% e 750 milionë përdoruesve të rrjetit Facebook kyçen çdo ditë në Facebook

-Një përdorues mesatar ka 130 shokë      

-Njerëzit kalojnë më shumë se 700 miliardë minuta gjatë muajit në këtë rrjet/pcworldalbanian

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë