Ja se si

Rritet interesimi për kolegjet e Shkencave Kompjuterike

Publikuar , 17 Mars 2009
0
Rritet interesimi për kolegjet e Shkencave Kompjuterike

 

altSipas një ankete të bërë nga Computing Research Association, numri i masterave dhe para-masterave në programet Amerikane për Shkenca Kompjuterike është rritur për 6.2 % që nga viti 2007. Kjo edhe për herë të parë shënon edhe një rritje që nuk është parë që gjashtë vite në ambientin e shkencave kompjuterike.

“Kjo mund të jetë një shenjë se ne po fillojmë të bëjmë gradime si dhe të tërheqim vëmendje, interes dhe investim të rritur.” tha Andrew A. Chein, drejtor i hulumtimeve pranë Intel.
Që nga shpërthimi i brendshëm pikë-com që filloi në vitin 2000, fusha në fjalë ka hequr nga një refuzim, duke shtyrë kështu që disa njerëz të paralajmërojnë mbi efektet që do të kishin këto gjëra në aftësinë e plotë të kombit për të garuar në ekonominë globale. Por në vitet fundit, është bërë një mund i madh për të larguar frikën potenciale të studentëve se shkenca kompjuterike ua thith jetën dhe nuk ka të bëjë me asgjë tjetër pos uljes para PC-së dhe gjuajtjes së kodeve.

Ky mund ndihmoi edhe një rritje prej 9.5 % në numrin e të rinjve që janë regjistruar për master në shkenca kompjuterike, dhe uli refuzimin e shkallëve bachelor nga 20% në 10%.
Pavarësisht rritjes, shkenca kompjuterike mbetet pjesa më e rëndësishme për njeriun, së paku nëse flasim në bazë të regjistrimit dhe figurave të diplomimit. Mirë do të ishte që kjo të kuptohej edhe në vendin tonë dhe ti ofrohej një trajtim më i veçantë Fakultetit të Shkencave Kompjuterike
 

LEXO EDHE:  Të bësh para nga shtëpia – Si shqiptarët po shfrytëzojnë internetin dhe rrjetet sociale për të nxjerrë të ardhura

Lajmet e fundit>