Lajmet

Rritet kualiteti global brezëgjerë

Publikuar , 02 Tetor 2009
0
Rritet kualiteti global brezëgjerë

I kryer nga Said Business School dhe Universiteti i Ovideo, anketa shpalosi që Suedia ka kualitetit më të lartë të lidhjeve. Në terme të udhëheqjes brezëgjerë, një rezultat i krijuar nga peshimi i faktorëve të kualitetit dhe penetrimit, udhëheqë Korea e Jugut, e përcjellë nga Japonia, Hong Kongu, Suedia dhe Zvicra. SHBA-ja renditet në vendin e 15-të.

Në përgjithësi, kualiteti mesatar i rrjetit brezëgjerë përgjatë globit gjatë vitit të kaluar, së bashku me shkarkimin mesatar ka përjetuar një ngritje prej 49%, në 4.75 Mbps. Ngarkimi mesatar është rritur për 69% në 1.3 Mbps. Mesatarja globale e latency ka rënë për 21% në 170 ms.

Nëntë shtete, duke përfshirë Koren e Jugut, Suedinë, Lituaninë, Bullgarinë, Letoninë, Holandën, Danimarkën dhe Rumunin, ishin gjetur si shtete me kualitet brezëgjerë të kërkuar për të ardhmen e aplikacioneve të uebit, siç është shikimi i internet TV në definicion të lartë dhe komunikimi me video të kualitetit të lartë
Por në shumë shtete, ekziston një dallim i madh mes kualitetit të përjetuar në qytete dhe atij të gjetur në regjionet rurale.

“Sfida për shtetet e reja tani është formimi i urave lidhëse në mes të kësaj ndarjeje të kualitetit” tha profesor Maria Rosalia Vicente nga Universiteti i Oviedo. “Kjo ndarje e kualitetit mund të jap sinjale sesi e ardhmja e pasurisë së ndarë mund të marrë forma, pasi që rrjeti brezëgjerë në mënyrë të vazhdueshme po përcakton aftësitë e individëve, firmave dhe shteteve për të krijuar prosperitet në të ardhmen”.

LEXO EDHE:  Opsioni i ri do ta bëjë më të lehtë ndjekjen e replikave në Twitter