Analiza

Rritja e trafikut në Google+ po vazhdon…

Publikuar , 21 Korrik 2011
0
Rritja e trafikut në Google+ po vazhdon…

Por çfarëdo të kenë qenë reagimet, nuk ka asnjë dyshim që publiku ka qenë entuziast për të provuar rrjetin e ri social. Sipas një raporti të ri nga Experian Hitwise, Google+ është duke u rritur vazhdimisht. Javën e kaluar, trafiku në këtë faqe u rrit për 283% krahasuar me një javë më parë, dhe 821% krahasuar me një periudhë prej dy javë më parë. Gjatë javës së kaluar rrjeti social ka arritur të pranojë më shumë se 1.8 milion vizita dhe ka fituar vendin e 42’të si faqja sociale më e vizituar, dhe vendin e 638 si faqja më e vizituar në SHBA.

Hitwise thekson se 56% e trafikut në këtë shërbim buron nga pronat e Google, përfshirë Google.com, që ka pasur pjesëmarrje në trafik prej rreth 34%. Është pothuajse befasuese, se pronat e Google nuk janë duke ofruar edhe më shumë mbështetje me një nivel më të madh të trafikut. Nxitësit tjerë kanë qenë motor tjerë kërkues (37%) dhe email (21%).

Në anën tjetër sipas një kalkulimi Google+ ka tejkaluar 10 milion përdorues, dhe shumë shpejtë mund të arrij në 18 milion të tillë. Por nëse faqja ka pranuar 1.8 milion vizita gjatë javës së kaluar, atëherë kjo do të thotë se numri i vizitorëve që nuk janë kthyer në faqe qysh prej regjistrimit është tmerrësisht i lartë. /pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Kriza identitare e Bitcoin