Blog

Rumania implementon kartat elektronike të identitetit deri më 2031

Nga: PCWorld
Publikuar , 25 Gusht 2021
Projekti pilot për lëshimin e kartave eID filloi në Cluj-Napoca më 2 gusht. Autoritetet presin të japin rreth 5,000 karta eID këtë vit. Rumania implementon kartat elektronike të identitetit deri më 2031

Kartat e para elektronike të identitetit të lëshuara në Rumani do t’u dorëzohen mbajtësve të tyre në shtator, ministri i punëve të brendshme, Lucian Bode.

Sipas ministrit, të cituar nga Digi24, 100 aplikacione për lëshimin e kartave eID u regjistruan midis 2 gushtit, kur projekti pilot filloi në Cluj-Napoca dhe 18 gushtit. Një kërkesë e tillë zgjidhet në rreth 15 minuta.

Deri më tani, testet teknike janë kryer midis strukturave të përfshira në këtë projekt.

Projekti pilot për lëshimin e kartave eID filloi në Cluj-Napoca më 2 gusht. Autoritetet presin të japin rreth 5,000 karta eID këtë vit.

Ministria e Punëve të Brendshme shpjegoi më parë se Rumania ishte e detyruar të lëshonte karta eID duke filluar nga 2 gushti, në përputhje me rregulloret e Parlamentit dhe Këshillit të BE -së në lidhje me sigurinë e kartave të identitetit të qytetarëve të BE -së dhe dokumenteve të qëndrimit.

Kartat e reja të identitetit do të zëvendësojnë ato aktuale deri në gusht 2031.

LEXO EDHE:  Përdoruesit kritikojnë logon e re të Gmail