Blog

Rusia padit Google për shkeljen e ligjeve të vendit

Publikuar , 26 Nëntor 2018
0
Autoriteti tha gjithashtu se gjigandi Amerikan nuk është regjistruar pranë autoriteteve përkatëse për listën e uebsajteve të ndaluara nga Moska Zyrtare e cila beson se përmbajnë informacione të jashtëligjshme. Rusia padit Google për shkeljen e ligjeve të vendit

Rusia paditi gjigandin e motorit të kërkimit Google sepse kishte dështuar ti përgjigjej kërkesave të autoriteteve për të hequr disa përmbajtjet nga rezultatet e kërkimit.

Lajmin e dha autoriteti Rus i komunikimeve elektronike i cili kërkon të gjobisë me 10,450 dollar Google.

Autoriteti tha gjithashtu se gjigandi Amerikan nuk është regjistruar pranë autoriteteve përkatëse për listën e uebsajteve të ndaluara nga Moska Zyrtare e cila beson se përmbajnë informacione të jashtëligjshme.

Një vendim përfundimtar do të jepet në Dhjetor.

Në pesë vitet e fundit Rusia ka implementuar ligje strike interneti që kërkojnë nga motorët e kërkimit të fshijnë rezultate kërkimi, nga platformat e komunikimit çelësat e enkriptimit dhe nga rrjetet social ruajtjen e të dhënave të qytetarëve Rus në Rusi. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Këto janë diferencat më të mëdha mes iPhone 11, iPhone 11 Pro dhe iPhone 11 Pro Max