Lajmet

Sa e bukur është IP juaj

Publikuar , 03 Mars 2013
Sa e bukur është IP juaj

iP adressAgjencia e dizajnimit në Londër Strange ka dal në ueb duke bërë një pyetje të çuditshme: Sa e bukur është IP juaj?

Duke eksploruar se si të integronte logot dinamike edhe plot jetë në faqen e saj të re, Strange kuptoi se numrat e IP të kompjuterit varionin nga 0 në 255 njësoj si standarti i ngjyrave RGB.

Eksperimenti nxori si rezultat Pretty IP.

Pretty IP (IP e bukur) punon duke marrë shtatë numrat e parë të adresës suaj të IP. Për shembull nëse adresa juaj është 74.55.231.20, shtatë numrat e parë i korrespondojnë ngjyrës blu- lejla e lehtë sipas standartit të ngjyrave RGB.

Arrinë IPv6, ku qëndron Shqipëria dhe Kosova?

Pretty IP është një eksperimenti i bukur për përdoruesin që të luajë, por gjithashtu tregon potencialin e të dhënave të përdoruesve rastësorë për të krijuar përvoja krijuese edhe me porosi. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Kontrollerët e konsolës së re Xbox do të kenë të njëjtin çmim si modelet e vjetra