Analiza

Sa vende pune do të jenë viktimë e automatizimit?

Publikuar , 07 Tetor 2017
0
Hulumtues të ndryshëm kanë bërë parashikime të ndryshme sa i takon numrit të vendeve të punës që rrezikohen. Sa vende pune do të jenë viktimë e automatizimit?

Parashikimi i të ardhmes, mbase gjëja më e vështirë keni apo nuk keni një sy magjik. Megjithatë kjo nuk ndalon njerëz të flasin rreth asaj që po vjen në çdo drejtim.

Automatizimi do të shkojë shumë larg dhe shumica e ekspertëve parashikojnë se një pjesë e konsiderueshme e punës njerëzore do të kryhet nga robotët sepse sistemet ekonomike sot në mbarë botën sillen rreth reduktimit të kostos dhe efikasitetit.

Hulumtues të ndryshëm kanë bërë parashikime të ndryshme sa i takon numrit të vendeve të punës që rrezikohen.

Ndërsa profesorët Carl Benedikt Frey dhe Michael Osborne japin shifra të frikshme, Organizata për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ekonomik OECD thotë se shumë më pak vende janë në rrezik. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Turqia bojkoton produktet elektronike Amerikane, edhe Apple iPhone

Lajmet e fundit>