Lajmet

Samsung do të pasurojë AR Emoji me video biseda

Publikuar , 25 Prill 2018
0
Gjithashtu thuhet se njerëzit zakonisht nuk mund të bëjnë kontakt me sy ndërkohë që bisedohet për video sepse kamera nuk ngrihet drejtpërdrejt në një ekran. Samsung do të pasurojë AR Emoji me video biseda

Kur Samsung lançoi AREmojin shumë veta mendonin se ishte  përgjigjja e kompanisë ndaj Animoji të Apple. Por Samsung mori një patentë javën e kaluar, që mund të tregojë një arsye tjetër për të nxjerrë AR Emoji: për të luftuar çështjet e bandwidth me video të drejtpërdrejta.

Në vitin 2013, Samsung parashikoi se do të vazhdonte të kishte probleme me bandwidth me video të drejtpërdrejtë në të ardhmen e afërt dhe bëri kërkesë për një patentë që do t’i lejonte përdoruesit të bisedonin me njëri-tjetrin duke përdorur modelet 3D të fytyrave të tyre, të pikturuara nga PatentlyMobile.

Shtojcat e patentave, “Sistemet ekzistuese të komunikimit video zakonisht kërkojnë bandwidth të madh, pasi të gjithë sekuencat e imazhit duhet të gjenerohen dhe të ngjeshen përpara transmetimit të sinjalit tek një pajisje tjetër.” Gjithashtu thuhet se njerëzit zakonisht nuk mund të bëjnë kontakt me sy ndërkohë që bisedohet për video sepse kamera nuk ngrihet drejtpërdrejt në një ekran.

Ai shton, “Ekziston nevoja për një sistem komunikimi vizual i aftë për të shfaqur ngjashmërinë aktuale të përdoruesit, shprehjet e fytyrës dhe lëvizjet në kohë reale, duke reduktuar bandwidth-in”. Aktualisht, AR Emoji ju ndihmon të krijoni një emoji bazuar në një foto të vetes, të cilën pastaj mund ta dërgoni si imazh dhe GIF, por nuk mund të përdoret për video chat. Nëse kjo patentë përdoret për të aplikuar në AR Emoji, njerëzit mund të shikojnë këto emoji direkt  përmes video bisedës në vend të njëri-tjetrit. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Samsung prezanton kamerën e re për smartfonët