Analiza

Samsung-ut i zvogëlohet suksesi

Jun 9 2013
0 Shpërndarje
Samsung-ut i zvogëlohet suksesi

Prodhuesi më i madh i smartfonëve në botë ka pasur rënien më të madhe prej 6.2 për qind pasi bankat kanë ulur aksionet prej shqetësimit që Samsung Electronics (005930) mund të marrë vetëm disa miliard dollarë këtë vit, siç ishte kundërshtuar për arritjen e një vlere shumë të lartë.

Shitjet e Galaxy S4 të ndërmarrjes janë ngadalësuar, thonë analistët. Ndërkohë, Samsung-u është duke përgatitur versione me ngjyra të tjera të smartfonëve të vet të popullarizuar.

Këto modele më pak të shtrenjta me siguri do të funksionojnë mirë në zhvillimin e tregjeve, por përfitimet e arritura në ato do të jenë më të vogla.

Për ta kuptuar se çfarë po ndodh këtu, është e rëndësishme që të mbahen në mend dy gjëra. Së pari, tregu global i smartfonëve nuk përngjan me atë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ku telefonët janë të nën-zvogëluar nga bartësit.

Çmimi i tanishëm i GS4 ose iPhone arrin vlerën prej 600 dollarë, por bartësit e shesin për 199 dollarë sepse ata bëjnë më tepër ndryshim në pagesa mujore gjatë dy viteve në kontratën tuaj. Çdo vend tjetër, ju e paguani çmimin e plotë, por ju nuk keni kontrata prej shumë viteve.

Gjëja e dytë është që shumica e rritjes së smartfonëve nuk do të ndodhë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. “Ne jemi duke ardhur drejt fundit të fazës së parë të rritjes në smartfonë, posaçërisht në SHBA”, thotë Benedict Evans nga Enders Analysis. “Çdokush që e dëshiron një e ka një.”

Kina, India dhe vendet e tjera të mëdha por në zhvillim do të jenë përgjegjëse për shitjet e reja. Kjo nënkupton që për ndërmarrjet si Samsung është e nevojshme që të bëjnë telefonë që mund të shiten në provincën Shaanxi, jo vetëm në këndin e bulevardit të pestë të Rrugës së 58. (PCWorld Albanian)

samsung falaxy s4

Tags >

samsung
Lajmet e fundit>