Harduer

Samsung: Laptopa OLED në fund të vitit 2010

Publikuar , 04 Shtator 2009
0
Samsung: Laptopa OLED në fund të vitit 2010

Duke folur në lansimin zyrtar në IFA të produkteve X-Series dhe N-Series, laptop dhe netbook, Kyu Uhm, lider i shitjeve botërore dhe i marketingut për Divizionin Kompjuterik të Samsung, tha se kompania është duke shikuar para për të paraqitur laptopa OLED në fund të vitit 2010.

“Samsung është prodhuesi më i madh në botë për ekrane OLED. Dhe sapo do të bëhen këto produkte komerciale për laptopë, ne do t’i adaptojmë ato” tha ai. “Ndoshta në çerekun e tretë gjatë vitit të ardhshëm”.

Kjo do të thotë se pas një viti prej ditës së sotme ne do të kemi laptop OLED. Ndoshta, Patick Pove, Menaxher i Produkteve Evropiane, ishte shumë i shpejtë për të shtuar se analisti Garnter beson se laptopat OLED do të bëhen standard në gjysmën dekadën e ardhshme. Dhe Samsung është i gatshëm për këtë ide, duke pasur parasysh se edhe më parë pati shpalosur një prototip OLED.

Povel më herët ka deklaruar se kompjuteri do të bëhet më personal se kurrë më parë, dhe ditët e një kompjuteri në shtëpi janë të numëruara. “Ne jemi duke lëvizur drejt trendit një PC për një person, gjë që do të thotë se kompjuteri po bëhet më personal… rritja po vjen nga fundi i ultë” shtoi ai kur bisedonte për netbook-ët N-Series.

Ai shpjegoi se X-Series është i fuqizuar nga një procesor me voltazh të ulët nga Intel, që përfaqëson bashkimin më të mirë të dhe mobilitetit, dhe se konsumatorët nganjëherë janë dëshpëruar nga fuqia e mangët e netbook-ut.

“60% e njerëzve nuk e dinë dallimin mes një notebook dhe një netbook” shpjegoi ai duke u bazuar në një hulumtim të kryer kohë më parë. “Pse blejmë një laptop të ri? Për shkak se ata nuk janë të kënaqur me performancën”.

LEXO EDHE:  Huawei sjell P40, i pari për lidhje të qëndrueshme në 5G

“Vetura netbook vozitë në 100 km/h, kurse konkurrentët tonë vozisin në 150 km/h. Caku për ne është 200 km/h. Me X-Series kanë përfunduar ditët kur ju është dashur të zgjidhni mes dizajnit dhe performancës” shtoi Povel.