Biznes

Sharp parashikon humbje prej 1.1 miliard dollarë

Feb 8 2009
0 Shpërndarje
Sharp parashikon humbje prej 1.1 miliard dollarë

altKompania e mirënjohur Sharp parashikon që në mbylljen e vitit fiskal të humbasë 1.1 miliard dollarë. Sharp parashikon që shitjet të bien për 15 përqind, ndërsa kompania tashmë iu është bashkëngjitur kompanive tjera japoneze që kanë pësuar humbje të mëdha financiare gjatë vitit.

 

Sharp ka parashikuar humbje prej 1.1 miliard dollarësh në mbyllen e vitit fiskal që bëhet më 31 mars, ndërsa për këtë fajin ia ka hedhur krizës ekonomike botërore. Megjithatë kompania Sharp është optimiste se në nëntor të këtij viti do të arrijë përfitime prej 60 miliardë dollarësh. Si kundërpërgjigje ndaj humbjeve, kompania do të reduktojë pagat dhe bonuset e anëtarëve të bordit si dhe ekzekutivëve prej 30 deri 50 përqind.

 

Lajmet e fundit>