Harduer

Sharp sjell ekranin e ri me prekje

Publikuar , 11 Janar 2013
0
Sharp sjell ekranin e ri me prekje

Sharp ka zhvilluar një ekran me prekje me qartësi të lartë që mund të përdoret me një majë shkruese që i ngjan një stilolaps tradicional.

Ekranet me prekje si ato në iPad zakonisht kërkojnë një majë shkruese me një fund të butë gome rrumbullake për të punuar si duhet, por ekrani Sharp përdor një stilolaps plastik me maje më fine 2-milimetër.

Ekrani me prekje 19.5-inch, i cili do të dale në shitje në Japoni në fund të këtij muaji, është në shfaqje në javën CES në Las Vegas. Sharp thotë se është paneli me prekje më i hollë dhe i ndezur i klasës së tij.

Sharp ka arritur të rrisë rezolucionin e panelit me prekje duke ndryshuar rrjetën e ndjeshmërisë që shtrihet mbi ekran nga një model diamanti për një model të ri dhe të pazbuluar. Ekrani gjithashtu lejon 10-pikë shumëprekjesh. Kjo do të jetë e dobishme në diçka si një aplikim pianoje dixhitale. Ka gjithashtu një mënyrë majë shkruese që do të njohin vetëm të dhëna nga maja shkruese.

Në këtë mënyrë, të mbështeturit e dorës në ekran duke përdorur stilolaps nuk do të rezultojë në dorë duke u njohur si një e dhëne.

Paraqitja synon përdorim në produktet si ekranet e kompjuterëve për aplikacionet profesionale. (PCWorld Albanian)

Sharp

LEXO EDHE:  GameOn, një pasion i shndërruar në një pikëtakim të komunitetit "gaming" në Shqipëri