Siguri

SHBA rrugës për parandalimin e cyber sulmeve në infrastrukturë

Publikuar , 08 Korrik 2010
0
SHBA rrugës për parandalimin e cyber sulmeve në infrastrukturë

Wall Street Journal në edicionin e saj online ka theksuar se programi nga NSA do të duhej të bazohej në sensor të montuar në rrjete kompjuterike për infrastrukturë kritike siç është rrjeti elektrik apo rrjetet e energjisë nukleare që do të viheshin në funksion nga aktivitete të pazakonshme duke sugjeruar një sulm.

Kontraktuesi i mbrojtjes Raytheon CO së fundi ka fituar një kontrat të fshehtë për fazën fillestare të tentimit të monitorimit që kap vlerën prej 100 milion dollarë.

Një zëdhënëse e NSA (National Security Agency) ka hedhur poshtë mundësinë për të komentuar diçka në këtë drejtim dhe gjithashtu përfaqësues të Sigurisë Shtetërore dhe ata të Raytheon, nuk ishin të gatshëm për të komentuar ndonjë gjë në lidhje me këtë çështje.

LEXO EDHE:  Kushte të reja për privatësinë nga ofruesit e shërbimit të internetit