Lajmet

Shfletuesi Microsoft Edge merr kryesimin. “Thyen” Chrome dhe Firefox në betejën e testimeve të Javascript-it

Publikuar , 22 Maj 2015
0
Shfletuesi Microsoft Edge merr kryesimin. “Thyen” Chrome dhe Firefox në betejën e testimeve të Javascript-it

microsoft-edge-favoritesMicrosoft-it i duhet goxha punë përpara se të finalizojë Windows 10, por në të njëjtën kohë po promovon edhe arritjet e shfletuesit Microsoft Edge i cili do të jetë edhe shfletuesi parësor dhe i vetëm në këtë sistem operativ.

Me specifikisht, me performancën e shënuar në JavaScript, MIcrosoft Edge ja ka arritur të mund jo vetëm Internet Explorer-in por edhe Firefox dhe Chrome në dy testime të kryera. Në një publikim teknik në blog, Microsoft vuri theksin tek përmirësimet e motorit të Javascript-it Chakra në Microsoft Edge.

Testimet u kryen në Octane 2.0 zhvilluar nga Google dhe Jet Stream zhvilluar nga Apple. Që të dyja testimet, Microsoft Edge ka një avantazh të dukshëm ndaj të tre shfletuesve.

octane-20-benchmarkNë Octane 2.0 Microsoft Edge shënoi 23507 pikë ndjekur nga Chrome me 20874 pikë, Firefox me 19271 pikë dhe Internet Explorer me 10247 pikë.

jet-streamEdhe në Jet Stream, Microsoft Edge përsëri kryeson me 154 pikë, ndjekur nga Chrome 138 pikë, Firefox 123 pikë dhe Internet Explorer 11 me 96 pikë. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Përdorimi i internetit fiks në Shqipëri nuk njeh pandemi