Analiza

Shikoni pjesën e fshehur të internetit (Infografik)

Publikuar , 04 Shkurt 2013
0
Shikoni pjesën e fshehur të internetit (Infografik)

Internet kabelNga kalojnë mijëra kilometra kabëll të cilat sigurojnë që të gjitha kontinetet të kenë internet?

Në shtratin e detit, natyrisht.

Ndoshta duket sikur sistemet e reja të komunikacionit kanë përparuar aq shumë sa që tani nuk na duhen me tonelata kabëll, mirëpo realiti është shumë larg kësaj.

Kabllot nënujore të cilët janë të shtrirë nëpër të gjithë oqeanet e botës, janë pjesë integruese e shtyllës kurrizore të internetit.

Por se ku gjenden, çfarë lidhin dhe në cilat pjesë të botës?

Përgjigjen për këto pyetje na jep harta, të cilën e ka krijuar kompania TeleGeopgraphy dhe në të cilën shihen të gjitha arteriet jetësore të internetit, të cilat gjenden nën oqeane.

Për më shumë detaje mund ta shihni infografikën më poshtë apo të shkoni në faqen popsci.com. (PCWorld Albanian)

Internet

LEXO EDHE:  Ja sesi të përmirësoni sinjalin Wi-Fi të shtëpisë