Vëzhgim

Shitjet e Smartbooks do të shkëlqejnë në vitin 2015

Publikuar , 23 Shkurt 2010
0
Shitjet e Smartbooks do të shkëlqejnë në vitin 2015

“ABI Research definon  një smartbook si një mjet me energji të ultë që punon mbi një sistem operativ mobil që është gjithmonë i lidhur, ose përmes Wi-Fi, ose duke përdorur broadband celular ose mobil,” shpjegoi Jeff Orr, një analist i lartë me ABI Research. “Smartbooks mund të kenë shumë forma të ndryshme. Ata janë mesi i pajisjeve mobile të internet (MIDS) dhe netbooks, dhe iu adresohen shfrytëzuesve të njëjtë potencial, pastaj përdorimin e njëjtë, çmimet, dhe nevojat e tregut. Dallimi është se ata nuk përdorin procesorë x86.”

Nuk është krejtësisht e qartë sesa gjerë e ka hapur shpjegimin e saj ABI për përcaktimin e smartbook, të cilat sigurisht mund të ndikojnë parashikim firmës. Për shembull, Apple iPad teknikisht kualifikohet si një smartbook, dhe kështu bënë edhe një numër i tabletave tjerë.

“Shitësit duhet t’i shmangen krijimit të një kategorie të veçantë të tregut me një emër të ri, në vend të kësaj ata duhet të pranojnë se konkurrojnë në një kategori veçse të formuar” shtoi Orr.

Orr gjithashtu vuri në dukje se shitësi kanë nevojë të fokusohen më shumë në smartbook të nivelit bazë, që do t’i kushtoni konsumatorit hiq më shumë se 200 dollarë.

LEXO EDHE:  OnePlus 8 Pro: Telefoni që Samsung i trembej më së shumti