Biznes

Shitjet e tabletëve pritet të tejkalojnë PC-të në fund të vitit

Publikuar , 07 Gusht 2013
0
Shitjet e tabletëve pritet të tejkalojnë PC-të në fund të vitit

Sipas vlerësimeve të bëra nga ndërmarrja Canalys, numri i laptopëve që është dërguar nga prodhuesi tek shitësit me pakicë ka rënë me 13.9 për qind përgjatë periudhës, ndërsa numri i kompjuterëve desktop të shitur ka shënuar rënie prej 7.4 për qind.

Vit për vit, shitjet e PC-ve në tregjet evropiane, në Lindjen e Mesme dhe ato në Afrikë kanë pësuar një rënie prej 3 për qind. Në Evropën Perëndimore në veçanti është treguar një kohë sfiduese për prodhuesit, ku ka pasur një rënie prej 10 për qind gjatë vitit.

Shifrat në regjionin e Azisë Paqësore kanë shënuar rënie për 0.5 për qind vit për vit në vetëm 40 milionë njësi, ku shifrat për këtë janë ndikuar nga rënia prej gjashtë për qind në shitjet në Kinë, që ka arritur pothuajse 45 për qind të tregut në Azi.

Apple ka mbetur top prodhuesi i PC-ve për këtë tremujor të vitit, me 17.1 për qind të tregut dhe me mbi 18.5 milionë njësi të shitura.

Kjo ndërmarrje është përpara Lenovo-s me 4.5 milionë njësi, që është sfiduesi më i afërt i Apple në treg, por ishte një rënie nga 19 për qind të tregut të cilën ndërmarrja nga Kalifornia e gëzonte në tremujorin e dytë të vitit 2012.

Lenovo, që është një ndërmarrje shumë-kombëtare kineze, zgjeroi praninë në treg në shitjet e notebookë-ve dhe PC-ve desktop gjatë tremujorit të dytë. Kjo ndërmarrje ishte përjashtimi nga përfundimi i arritur nga studimi, duke përjetuar një rritje vjetore në Evropë, Lindje të Mesme dhe Afrikë (34 për qind), SHBA (28 për qind) dhe në Amerikën Latine (93 për qind) dhe ka pasur po ashtu një periudhë të shitjeve të shumta në anën e tabletëve të biznesit të vet, ku ka shitur 1.5 milionë njësi.

LEXO EDHE:  Samiti i mediave sociale në Shtëpinë e Bardhë

“Është duke sulmuar se si ka qenë në globalizimin e biznesit të vet të PC-së dhe thyerja e pengesës prej 1 milionë është një e arritur e rëndësishme për shitjet e tabletëve të vet,” tha James Wang, që është analist me Canalys.

“Lenovo është në një lakore të ngritjes me tabletët e vet, duke u zgjeruar në rajonet e Kinës dhe Amerikës Latine, ku është garë e vogël nga pëlqimet e Google ose Amazon.” (PCWorld Albanian)

pc defekt

Tags >

Tabletë
Lajmet e fundit>