Harduer

Shkencëtarët kanë ndërtuar një Wi-Fi super efikas i cili konsumon 10,000 herë më pak energji

Publikuar , 29 Shkurt 2016
0
Shkencëtarët kanë ndërtuar një Wi-Fi super efikas i cili konsumon 10,000 herë më pak energji

passive_wifi-640x307Një ekip shkencëtarësh dhe ixhinierësh elektrikë nga Universiteti i Uashingtonit kanë zhvilluar një version super efikas të Wi-Fi i cili konsumon 10,000 herë më pak energji sesa paisjet aktuale.

Ekipi ka publikuar edhe një dokument i cili verteton rezultatin e arritjeve të tyre i cili do të prezantohet në simpoziumin USENIX gjatë muajit Mars. Wi-Fi pasiv, ashtu siç sugjeron emërtimi është pjesërisht pasiv sepse shfrytëzon valët aktuale radio nga një burim i jashtëm duke e reflektuar sinjalin pas me të dhënat e saj.

Kjo teknologji e re funksionon pothuajse njëlloj siç funksionojnë çipet RFID. Wi-Fi pasiv është terësisht i përshtatshëm me rrjetet aktuale Wi-Fi dhe arrin të mbajë të dhëna deri në 11 megabit në sekond në një distancë prej 30 metër.

Kjo teknologji e re mund të përdoret lehtësisht në paisje të cilat shfrytëzojnë Bluetooth dhe teknologji të tjera me konsum të ulët për të transferuar të dhëna. Sensorët e Internetit të Gjërave(IoT) padyshim do të ishin përfituesit më të mëdhenj. (PCWorld Albanian)

[youtube id=”AZ-tISX-7Cw”]

LEXO EDHE:  Samsung Galaxy S11 do të ketë ekran 120Hz

Tags >

Wi-Fi
Lajmet e fundit>