Harduer

Shoqata IEEE miraton WiGig, hap rrugën për krijimin e rrjeteve wireless të shpejtë

Publikuar , 12 Janar 2013
0
Shoqata IEEE miraton WiGig, hap rrugën për krijimin e rrjeteve wireless të shpejtë

WiGigImagjinoni një teknologji që do të eliminonte paketën e telave te ngatërruar në pjesën e pasme të kompjuterit tuaj.

WiGig, shumë e shpejtë, teknologji e rrjeteve me linje të shkurtër që operon në brezin 60GHz ka potencialin për ta bërë këtë, dhe të martën kaloi një hap më pranë me realitetin, pas marrjes së miratimit nga një grup kyç i standardeve.

Duke fituar miratimin nga IEEE Standards Association, WiGig (802.11ad), e cila ka qenë në hinke që nga viti 2009 dhe pati një spekulim në librat që nga viti 2010, po vjen më afër se kurrë për realitetin dhe mund të fillojë të shfaqet në routerat sa më shpejt në tremujorit të dytë apo të tretë të këtij viti.

WiGig është e aftë për transferimin e të dhënave në një normë prej 7Gbps. Nga ana tjetër, routerat aktuale përdorin teknologjinë 802.11g që transferojnë të dhënat në 50Mbps dhe 802.11n në 100Mbps.

Përdorimi i brezit 60GHz shkurton kufirin e WiGig në 40 hapa ose më shumë, por ajo gjithashtu e bën sinjalin e tij më të fuqishëm, që e bën atë një përshtatje të mirë për mjedise të shpërndara të dendura, si zyra dhe spitale.

Përmirësimet në ripërdorimet spektrale dhe “duke formuar rreze” për WiGig, sipas IEEE, tani e bën atë te mundur për përdoruesit në mjedise të shpërndara të dendura për të ruajtur shpejtësinë e performancës, pa ndërhyrë me tjetër ose që të ndajë gjerësinë e brezit siç ndodh tani në rrjetet ekzistuese që përdorin teknologjinë Wi-Fi.

WiGig.Shpejtësia e transmetimit WiGig pritet të hapë gjithashtu derën për të gjitha llojet e aplikimeve te rrjeteve në shtëpi.

“Duke migruar deri në brezin e ardhshëm ISM (60GHz), ne “germuam” në spektrin ri për IEEE 802,11, që mundëson një renditje të përmirësimit të magnitudes në performancë dhe për të mundësuar përdorimet që kurrë nuk kanë qenë të mundura më parë me IEEE 802,11 ekzistuese, domethënë wireless docking dhe streaming video”,- tha në një deklaratë, Bruce Kramer, kryetar i Grupit IEEE 802.11 Wireless LAN Working,.

LEXO EDHE:  iOS 12.4 sjell Apple Card

Në versionin e fundit të standardit WiGig miratuar nga IEEE, tipari i ri “Fast Session Transfer” është shtuar në teknologji. (PCWorld Albanian)

Tags >

Wi-Fi