Ja se si

Si bëhet Backup një kompjuter pa USB?

Publikuar , 29 Dhjetor 2008
0
Si bëhet Backup një kompjuter pa USB?

Në ditët para se të dilte USB 2.0, isha mësuar të filloja çdo artikull rreth backup me shakanë e njëjtë: “Backup është i vështirë për t’u bërë.”

Fatmirësisht, backup i lehtë nuk kërkon USB. Nëse keni qasje të shpejtë interneti (DSL ose kabllor), mund ta bëni procesin përmes internetit. Ju rekomandoj Mozy Home (mozy.com) për 5$ në muaj, i cili ofron backup më të mirë dhe më të lehtë për çmimin që ka. Nëse aksesi juaj në internet është me dial-up, do t’ju duhet të plotësoni harduerin e vjetër edhe me disa pjesë të tjera, po të vjetra. Blini një pajisje me media të lëvizshme me konektor porti internal ose paralel, me kaseta apo disqe të lëvizshme. Iomega Zip drive, që përdor disqe, ishte mjaft i popullarizuar para dhjetë vjetësh. Para pak kohe kam gjetur disa disqe kur po pastroja garazhin. Iomega ende prodhon dhe shet Zip drive edhe pse modernet përdorin USB. Por edhe tani që po shkruaj, pesë Zip drive po shiten përmes Amazon.com.

Mund të konsideroni një drive DVD±RW për të zëvendësuar CDROM-in. Nuk janë të shtrenjtë dhe disqet janë tepër të lira.

LEXO EDHE:  Ja sesi të aktivizoni përditësimet automatike të telefonit dhe aplikacioneve në iPhone

Lajmet e fundit>