Ja se si

Si të aktivizoni funksionin “File History” të Windows 8

Publikuar , 29 Janar 2013
0
Si të aktivizoni funksionin “File History” të Windows 8

File history 1Për Windows 8, vazhdohet të zbulohen disa karakteristika të tjera. Një përfitim i tillë i fshehur është “File History”.

Ashtu si “Time Machine” i Apple, ky funksion arkivon kopjet të versioneve më të vjetra të dosjeve tuaja, dhe e bën këtë automatikisht dhe në sfond, ndërsa ju punoni. Kjo është, për të gjitha qëllimet dhe synimet, një mjet backup-i i kohës së vërtetë.

Një paralajmërim: Ky tipar nuk është një mjet sistemi i plotë backup-i si Windows Backup. Si fillim ruan vetëm ato dokumente në libraritë tuaja: dokumente, muzikë, foto, dhe media të tjera. Ju mund të shtoni dosje të tjera, nëse ju dëshironi, por vetëm duke i shtuar ato në libraritë tuaja.

Ju gjithashtu mund të përjashtoni dosjet në qoftë se ju nuk doni, të themi, videot tuaja të jenë të bëra në kopje rezervë.

“File History” (historia e dokumentit) kërkon disa lloj ruajtjeje të jashtme: një USB flash drive, USB hard drive, ose pajisje rrjeti.

Më poshtë jepen udhëzimet për ta aktivizuar.

1. Nisni me Charms Bar (duke lëvizur mausin në qoshe ose në të djathtë apo duke shtypur Windows-C), pastaj kliko ikonën Search.

2. Lloji i file history, pastaj klikoni Settings kur ajo të shfaqet poshtë shiritit Search

3. Klikoni linkun file history që shfaqet në rezultatet e kërkimit.

4. Si fillim, tipar është i fikur. Vendoseni në çfarëdo hapësire që keni ndërmend të përdorni, pastaj klikoni ikonën Refresh afër me shiritin e adresave. (Nëse jeni duke përdorur hapësirën e rrjetit, klikoni Use network location , atëherë zgjidhni pajisjen që dëshironi.)

5. Klikoni butonin e shënuar Turn on.

file historyKjo është e gjitha. “File History” do të bëjë një kopje rezervë fillestare të librarive tuaja, atëherë skanoni ato dosje një herë në një orë dhe bëni backup-e shtesë të ndonjë dosje të re apo ndryshimet e dokumenteve që gjeni.

LEXO EDHE:  Themeluesi i një aplikacioneve më të spikatura të produktivitetit zbulon aplikacionin e ri

Nëse keni nevojë për të rimarrë dokumentet tuaja, vetëm kthehuni në dritaren e “File History” dhe klikoni Restore personal files.

Ju gjithashtu mund të lundroni manualisht në dosjen e file history të krijuar në diskun tuaj të ruajtjes, por ju do të duhet të klikoni më shumë nën-dosjet për të gjetur të dhënat tuaja. (PCWorld Albanian)

Tags >

Windows 8