Ja se si

Si të çaktivizosh kërkesën e Windows për fjalëkalim në login

Publikuar , 30 Dhjetor 2008
0
Si të çaktivizosh kërkesën e Windows për fjalëkalim në login

Windows kërkon një fjalëkalim për një arsye të fortë: të të mbrojë.

Në qoftë se dikush tjetër arrinin të ketë akses si ti, atëherë ky person mund të çojë e-mail në emrin tënd, mund të hyjë te dokumentet e rëndësishme, mund të regjistrohet në faqet e internetit si ti, apo edhe mund të bëjë blerje duke përdorur kartën tënde të kreditit, numrin e së cilës mund ta kesh në kompjuter.

Mund ta mbrosh veten nga këto abuzime të mundshme edhe pa një fjalëkalim në login, mjafton të përdorësh fjalëkalime në çdo veprim tjetër. Për shembull, mund ta organizosh sistemin e postës elektronike që të kërkojë fjalëkalim dhe mund t’i mbash dokumentet e rëndësishme në një kasafortë TrueCrypt. Megjithatë, mospërdorimi i një fjalëkalimi në login do të thotë të heqësh dorë nga një shtresë sigurie. Edhe nëse në kompjuterin tënd kanë akses vetëm njerëz të besuar dhe nga ana tjetër ke marrë masa që gjithçka të jetë e sigurt, nuk bën keq po të përdorësh dhe fjalëkalimin e Windows. Ndërprerja e përdorimit të fjalëkalimit është e thjeshtë: klikoStart-Run, shkruaj control userpasswords2 dhe shtyp . Deselekto Users must enter a user name and password to use this

LEXO EDHE:  Ja sesi të aktivizoni "Dark Mode" në Google Chrome

Lajmet e fundit>