Ja se si

Si të mbroni veten nga rreziku kritik në 'JavaScript' të Firefox 3.5

Publikuar , 17 Korrik 2009
0
Si të mbroni veten nga rreziku kritik në 'JavaScript' të Firefox 3.5

Mozilla e klasifikon këtë lëshim si “kritik” duke thënë se mund të përdoret për të ekzekutuar kod të dëmshëm. Më saktësisht, duke promovuar lëshimin, një haker mund të mashtrojë viktimën drejt shikimit të një ueb faqeje të dëmshme që përmban kodin e promovuar.

“Ky lëshim është si pasojë e një gabimi në mënyrën sesi është përpunuar kodi JavaScript”, bëri të ditur US-CERT. “Promovimi i këtij lëshimi do t’i mundësonte një sulmuesi të ekzekutojë një kodë arbitrarë. Përveç kësaj, publikimi i kodit është tërësisht i mundur për shkak se ky lëshim është i pranishëm për publikun e gjerë.”

Gjersa Mozilla tha është duke punuar në një arnim, përdoruesit e Firefox 3.5 nuk kanë nevojë të rrijn ulur. Mozilla thekson se lëshimi mund të zvogëlohet duke ndalur JIT-in në makinën e JavaScript, gjë që mund ta bëni duke përcjellë këta hapa:

1. Shënoni abort:config në shiritin ku shënoni adresat në shfletuesin tuaj
2. Shënoni jit në kutinë filtruese
3. Klikoni dy herë në linjën që përmban rreshtin javascript.options.jit.content dhe ndërroni vlerën në ‘false’

Mozilla paralajmëron se ky është një arnim i përkohshëm dhe do të reduktojë performancën e JavaScript. Në momentin që një arnim kritik paraqitet në skenë, atëherë ju duhet që përsëri të përsërisni hapat e mëparshëm dhe të ktheni vlerën në vend.

LEXO EDHE:  Ju keni ekspozuar informacione private në Facebook por ju mund ta ndryshoni