Ja se si

Si të ndalni llogarinë tuaj që të mos përfshihet në reklamat në Facebook?

Publikuar , 25 Mars 2011
0
Si të ndalni llogarinë tuaj që të mos përfshihet në reklamat në Facebook?

Veprimet si kontrollimi i vendeve, “Pëlqimi” i ndonjë faqeje, ndërlidhjet me ndonjë aplikacion dhe postimi në faqet në Facebook mund të përdoret si municion reklamimi, duke dërguar shënjestra të pëlqyera tek shokët tuaj, duke përdorur emrin dhe fotografinë e profilit tuaj. Përdoruesit të cilët janë të veçuar në reklama nuk do të paguhen.

Kjo rrugë e re për të reklamuesit që të arrijnë tek audienca në një nivel personal në heshtje u lëshua në janar dhe (në një mënyrë që ka zemëruar shumë njerëz) çdo llogari e përdoruesve në Facebook, vetvetiu, do të mundësojë ndodhjen e kësaj gjëje. Edhe pse shumë zëra e kundërshtojnë këtë gjë, Facebook këmbëngul që kjo veçori e re në reklamimin që bëhet në rrjetet shoqërore përshtatet me rregullat e veta të tanishme për privatësi.

Është një mënyrë e thjesht për të moslejuar përdorimin e të dhënave personale nga Facebook në këto “tregime të sponsorizuara” nëpërmjet opsioneve të llogarisë tuaj (account settings):

Derisa jeni të kyçur në Facebook, shtypni në Account dhe pastaj Account Settings. Në anën e djathtë të rreshtit të tabeve zgjedhni Facebook Adverts, e cila do të ju dërgojë në një faqe kur do të mund të ndërroni Allow adverts on platform pages to show my informationShow my social actions in Facebook Adverts to No one./pcworldalbanian

 

LEXO EDHE:  Ja sesi të përditësoni Windows 10-ën manualisht në Përditësimin e Tetorit 2018

Lajmet e fundit>