Ja se si

Si të ruash të dhënat nga e-mail me backup online

Publikuar , 13 Nëntor 2008
0
Si të ruash të dhënat nga e-mail me backup online

rregullimi, posta juaj do tëMail Store Home (mailstore.com) duplikon gjithë mesazhet në një arkiv, në të cilin mund të kërkoni dhe mund ta ruani në CD apo DVD. Amic përkrah nëntë klientë e-mail, duke përfshirë Outlook, Outlook Express, Eudora dhe programe të tjera. Ndërsa Mail Store Home punon me Vista Windows Mail, Outlook, Outlook Express, Th underbird dhe Sea- Monkey. Kopjet e krijuara mund t’i ruani në CD apo DVD. Pas kësaj, nëse i vendosni disqet në vende të sigurta apo i ngarkoni skedarët në Rrjet, këto lloje të backup janë ende të rrezikuara nga zjarri apo katastrofa tjera, si luft ë atomike, por po ndodhi kjo, s’ke ç’e do më postën elektronike! Megjithatë, kjo është një arsye e madhe për të marrë parasysh drejtimin e e-mail drejt Gmail IMAP, i cili në mënyrë efektive krijon arkiva të bazuara në Rrjet, duke i sinkronizuar mes serverëve të Google dhe PC-së suaj. Pasi të jeni regjistruar në llogarinë falas të Gmail, mund ta konfiguroni llogarinë, që të ridrejtojë të gjitha mesazhet në Gmail apo të rregulloni një Gmail Mail Fetcher për të marrë të gjitha mesazhet nga serveri juaj POP3. Pastaj aktivizoni IMAP në Gmail dhe ndiqni udhëzimet për konfi gurimin e klientin e-mail për të marrë mesazhet nga serverët e Google. Kur të përfundojë gjithë shkojë përmes Gmail, duke ju dhënë më shumë se 6 GB hapësirë për mesazhe dhe skedarë të bashkangjitur, si dhe disa fi ltra të mrekullueshëm kundër spam. Kështu do të keni të gjitha kopjet e të dhënave të disponueshme në Rrjet. Kjo nuk është vetëm një mënyrë e shkëlqyer për ruajtjen e e-mail, por edhe shumë e lehtë për t’u përdorur.

LEXO EDHE:  Ja sesi të gjeni, ndryshoni dhe fshini komentet që keni bërë YouTube

Lajmet e fundit>