Ja se si

Si të shtoni një widget në faqen tuaj wordpress!

Publikuar , 15 Tetor 2011
0
Si të shtoni një widget në faqen tuaj wordpress!

Nëse je fillestar në wordpress dhe kërkon që doemos të vendosësh një widget të re në bllokun e faqes tënde atëherë më poshtë po ju spjegoj se si mund ta bëni këtë.

Hapi i parë
Gjejmë file functions.php në theme (pamjen) që përdorni, e ditojmë dhe aty shtojmë këtë kod.

if ( function_exists('register_sidebar') ){
register_sidebar(array(
'name' => 'BllokuQendror',
'before_widget' => '

',
'after_widget' => '

 

',
'before_title' => '',
'after_title' => '',
));
}

Hapi i dytë
Editojmë sidebar.php dhe shtojmë në div-ën e sidbarit këtë kod.

 < ?php

if (!function_exists(‘dynamic_sidebar’) || !dynamic_sidebar(‘BllokuQendror’)) { }
?>

Kështu që faqe juaj tashmë ka një widget të re në të cilën mund të vendosni gjithcka që dëshironi nga menaxhimi i wordpress.

Por si veprojmë në rast se kemi instaluar WPML dhe faqe jonë është me më shume se një gjuhë?
Në këtë rast duhet që për cdo gjuhë të thrasim një wirdget tjetër…
Pshm:
< ?php

if (ICL_LANGUAGE_CODE == ‘sq’) {
if (!function_exists(‘dynamic_sidebar’) || !dynamic_sidebar(‘BllokuQendror’)) { }
}

?>
E kështu me radhë për vdo gjuhe shtesë.
Shpresoj që tju kem ndihmuar sadopak për të krijuar në wordpress. :)

Shkruajtur nga Niko Papa për NIPA – Programim faqesh interneti. (PCWorld Albanian)

 

LEXO EDHE:  Aplikacioni Slack vjen me një pamje të ridizajnuar

Tags >

Wordpress