Siguri

Siguria dhe privatësia e Google nuk mjaftojnë

Publikuar , 07 Maj 2010
0
Siguria dhe privatësia e Google nuk mjaftojnë

Sipas Information Week, Gmail ka dështuar në një në një testim pranë Davis të Universitetit të Kalifornisë, për programin e 30.000 e-mailave të fakultetit dhe anëtarëve të stafit.

CIO i UC Davis Peter Siegel, drejtori i senatit akademik i IT-së Niels Jensen, dhe drejtori i këshillit të kampusit të IT-së Joe Kiskis thanë se shkolla ka vendosur të ndal programin me Gmail për shkak se anëtarët e fakultetit kanë dyshuar për aftësinë e Google për të mbajtur korrespondencën e tyre private.

Shumë fakultetet “kanë shprehur shqetësime se përkushtimi i kampusit tonë për të mbrojtur privatësinë e komunikimeve të tyre nuk është demonstruar nga Google dhe se masat e duhura të sigurisë nuk janë të vendosura në vendin e duhur në këtë kohë dhe as nuk janë të planifikuara për të ardhmen e afërt”, thuhet në letër.

Google insiston se kontrollet e saja të privatësisë janë adekuate, megjithëse pranon se ka shumë opinione dhe zëra në kampuse.

Raporti i Universitetit të Kalifornisë ka cituar një letër të fundit nga shefi ekzekutiv i Google Eric Schmidt, nga komisionarët e privatësisë së dhjetë shteteve, duke përfshirë edhe Kanadanë, Britaninë e Madhe dhe Gjermaninë, të cilat kanë mbyllur dyert për shtojcën e fundit të Google Buzz në Gmail.

Buzz shton vegla të rrjeteve sociale për të cilat komisionarët thonë se komprometojnë privatësinë e përdoruesit.

Megjithatë Google është shprehur se Buzz nuk ishte pjesë e pakos Gmail nën evaluimin pranë UC Davis.

LEXO EDHE:  Aplikacioni që ju tregon nëse iPhone juaj është hakuar