Lajmet

Siguria e PC-së, si të aktivizoni Windows Defender në Windows 8

Publikuar , 17 Dhjetor 2012
0
Siguria e PC-së, si të aktivizoni Windows Defender në Windows 8

Ashtu si çdo version i ri Windows, edhe Windows 8 është një sistem operativ më i sigurt se paraardhësi i tij, për shkak të tre përmirësimeve kryesore: optimizim më të mirë UEFI Secure Boot, shtimi i filtrave SmartScreen, si dhe versioni më i fundit i Windows Defender, e cila ju mbron tashmë ndaj të gjitha llojet e maluerëve, pra, jo vetëm spyware-ve.

Megjithatë, Windows Defender-i i ri nuk ecën shumë për prodhuesit e kompjuterëve, pasi ata fitojnë më tepër duke instaluar versione trial të suitave si McAfee, Norton etj.

Prandaj, Microsoft-i ka bërë një lëshim të vogël: prodhuesit e kompjuterëve mund ta çaktivizojnë Windows Defender për të shtuar në to zgjidhje alternative për sigurinë. Kështu që Windows 8 nuk e aktivizon automatikisht Windows Defender.

Me fjalë të tjera, sistemi juaj mund të jetë më i predispozuar ndaj gjithë kodeve dashakeqëse në net. Fatmirësisht, ekziston opsioni për ta aktivizuar Windows Defender në Windows 8. Ja se si ta bëni:

Shkoni fillimisht në “Start screen” dhe shkruani “Windows Defender”. Pasi të jetë gjetur, klikoni ikonën dhe në ekran do të shfaqet dritarja e tij. Nëse është i çaktivizuar do të shihni plot ngjyra të kuqe, si në foton më poshtë, përfshi edhe mesazhin paralajmërues “At risk”.

Klikoni në tab-in e Settings. Sigurohuni që është zgjedhur “Real-time protection” në anën e majtë dhe më pas zgjidhni edhe kutizën ngjitur që shkruan “Turn on real-time protection (recommended).” Në fund, klikoni “Save Changes”.

Sapo të jetë aktivizuar, nuk do ta shihni më mesazhin e frikshëm “At risk”, ngjyrat kthehen në jeshile dhe statusi i programit bëhet “PC Status: Protected.” Megjithatë, nuk keni mbaruar ende.

LEXO EDHE:  Samsung konfirmon aksidentalisht emrin e pasardhësit të Galaxy S10

Ka edhe disa hapa të tjerë që duhet të ndërmerrni para se PC-ja juaj të jetë i mbrojtur plotësisht ndaj maluerëve. Klikoni tab-in Update, më pas klikoni butonin e madh me shkrimin “Update” në mes për të shkarkuar përditësimet e fundit kundër maluerëve.

Hapni tab-in Home dhe zgjidhni butonin “Full” në listën Scan Options. E vetmja gjë që ju mbetet të bëni është të skanoni sistemin përmes Scan Now. (PCWorld Albanian)

Tags >

Windows 8
Lajmet e fundit>