Blog

Sinjali i Wi-Fi mund të përdoret për të identifikuar bombat dhe eksplozivët

Publikuar , 16 Gusht 2018
Testet paraprake arritën në përfundimin se sistemi është 95% i saktë. Ai mund të shërbejë si një alternativë low-cost në sigurinë aeroportuale. Sinjali i Wi-Fi mund të përdoret për të identifikuar bombat dhe eksplozivët

Një rrjet Wi-Fi i zakonshëm mund të përdoret për të identifikuar armë dhe eksplozivë në hapësira publike sipas një studimi të Rutgers University në SHBA.

Sinjalet wireless mund të penetrojnë çantat për të matur dimensionet e objekteve metalike apo parashikuar volumin e lëngjeve thonë hulumtuesit.

Testet paraprake arritën në përfundimin se sistemi është 95% i saktë. Ai mund të shërbejë si një alternativë low-cost në sigurinë aeroportuale.

Ekipi pas hulumtimit në fjalë ka testuar 15 tipe objektesh dhe 6 tipe çantash.

Sistemi wi-fi pati një sukses prej 99% duke njohur objektet e rrezikshme dhe 98 e 95% për metalet dhe lëngjet respektivisht.

Nëse objektet mbështilleshin brenda çantave, identifikimi binte në 90%.

Për të qenë funksionale kjo alternativë është e nevojshme që pajisja wi-fi të ketë dy ose tre antena. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  7 mënyra të cilat përmirësojnë shpejtësinë e routerit Wi-Fi

Tags >

Wi-Fi