Harduer

Sipas analistëve, iPad 2 do të mbajë Apple si kryesues në treg

Publikuar , 05 Mars 2011
0
Sipas analistëve, iPad 2 do të mbajë Apple si kryesues në treg

Analisti Adam Leach tha që në një treg aq të lëvizshëm, Apple ishte obliguar që të lëshojë një version të dytë të harduerit të vet iPad për të qëndruar përpara.

“Apple qartësisht kishte përparësinë e parë. Sidoqoftë, sfiduesit e vet kanë qenë mjaft cilësor me sfidat e tyre me shërim të pajijseve tableta nga ofruesit e mëdhenj si Samsung, Motorola, HP, HTC dhe RIm, që të gjithë kanë lajmëruar pajisjet tableta që synojnë të kopjojnë përvojën e Apple, që është tejet e vështirë për t’u kapur,” tha Leach.

“Rritja e hershme në tregun e tabletës mund të cilësohet me Apple iPad, një pajisje shitjet e së cilës arritën 90% të të gjithë mundësisë së tregut më 2010. Mbetja 10% e shitjeve më 2010 ishte bërë nga sistemi operativ Android nga Google.”/pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Samsung padit LG për një reklamë të "pahijshme"