Vëzhgim

Siri: Nokia Lumia 900 më i mirë iPhone

Publikuar , 13 Maj 2012
0
Siri: Nokia Lumia 900 më i mirë iPhone

 Ju do të mendonit që ndihmësi virutal Siri e di se kush i paguan faturat e tij. Siç duket jo, pasi që kur pyetet se cili është smartphone më i mirë i prodhuar ndonjëherë Siri përgjigjet që ky epitet i takon Lumia 900 të Nokias.

Çfarë e bëri këtë lajthitje? Siri përdor Wolfram Alpha, që iu përgjigjet pyetjeve duke u bazuar në të dhënat e mirëmbajtura nga hulumtuesit e ndërmarrjes. Kur bëhet fjalë për smartphone, dikush në këtë ndërmarrje mbase mund të jetë duke dremitur. Vlerësimi aq i lartë për Lumia 900 është i bazuar në pesë vëzhgimet e fundit të bëra për pajisjen, të cilat e vlerësojnë telefonin me pesë yje.

Lista nga Wolfram për vëzhgimet për smartphone është mjaft e çuditshme pasi që: tableti TouchPad i HP-së vjen në vendin e tretë (i cili nuk është telefon fare) pas LG 500G. Lumia 710 i Nokias, i merr lëvdatat më të shumta, e po ashtu edhe Illusion dhe Focus S të Samsung.

Nëse ia bëjmë një pyetje tjetër Sirit si: Cili është tableti më i mirë ndonjëherë? dhe përgjigja do të jetë iPad i Apple është më i miri. (PC World Albanian)

LEXO EDHE:  Një teknologji e re do ta bëjë iPhone e 2020 të parezistueshëm për tu blerë