Lajmet

10 bazat e të dhënave më të dobishme në cloud

Jan 27 2013

Të dhënat me madhësi të konsiderueshme (big data) po kthehen në një sfidë për kompanitë dhe ofruesit e cloud-it po tentojnë ta shndërrojnë mjedisin e tyre në atë të duhurin për bazat e të dhënave të ndërmarrjeve. Por, me teknologjinë cloud, ofruesit po shfaqin mundësi më të mira për hostimin e këtyre bazave të të dhënave, duke i çliruar përdoruesit nga kostot e tepërta për harduerë shtesë. Cloud-i parashikohet të jetë destinacioni për vendosjen e "big data". Në listën e mëposhtme, Network World ka renditur 10 mjete për bazat e të dhënave në cloud. Disa prej tyre janë ofrues të databazave relacionale, SQL apo Jo-SQL. (PCWorld Albanian)

Tags >

cloud