Analiza

Mënyrat e shumta të përdorimet të heliumit (Fotogaleri)

Nën 27 2013

Lajmërimi nga Western Digital që është duke dërguar disqe të forta prej 6TB të mbushur me helium zgjoi interesimin në mesin e ekspertëve të industrisë që do të mund të harxhonte edhe më tej rezervat e pakta me helium.

Në fakt, përgjatë përpjekjeve të ndryshuara për të plotësuar rezervat dhe përpjekjet e reja për minim, furnizuesit me helium nga e mbarë bota janë duke u rritur.

Në fakt Byroja e SHBA-së për Menaxhim të Tokës (BLM) e SHBA-së, që mbikëqyr rezervat e SHBA-së, beson që brenda pesë viteve, furnizimi me helium do të tejkalojë kërkesën.

Western Digital thotë që disqet që i prodhon vetë, edhe pse janë në numrin më të madh të shitjeve, do të përbëjnë vetëm 1 për qind të përdorimit në SHBA. Përdorimet në SHBA janë rreth 5.5 miliardë metra kub gaz në vit. Heliumi tani përdoret në shumë mënyra. Por së pari, pak prapavijë.

(Burimi i të dhënave: Byroja e SHBA-së për Menaxhim të Tokës) (PCWorld Albanian)

Lajmet e fundit>