Harduer

Sony do të prodhojë dyfishin e konsolave PlayStation 5 të parashikuara

Nga: PCWorld
Publikuar , 16 Korrik 2020
Rritja e prodhimi i atribuohet izolimit nga koronavirusi. PlayStation 5 debuton gjatë sezonit të pushimeve të 2020-ës dhe kjo i bën statistika akoma edhe më masive. Sony do të prodhojë dyfishin e konsolave PlayStation 5 të parashikuara

Sony do të prodhojë dyfishin e konsolave PlayStation 5 në 2020 që kishte planifikuar sipas Bloomberg dhe Nikkei. Në vend që të prodhojë 5 ose 6 milionë konsola, kompania do të rrezikojë me 9 ose 10 milionë konsola.

Rritja e prodhimi i atribuohet izolimit nga koronavirusi. PlayStation 5 debuton gjatë sezonit të pushimeve të 2020-ës dhe kjo i bën statistika akoma edhe më masive.

Për ta vënë në perspektivë Sony prezantoi PlayStation 4 në Nëntor të 2013-ës dhe kishte shitur 4.2 milionë konsola deri në fund të vitit.

Edhe rrjeti social Facebook ka rritur prodhimin e pajisjeve Oculus VR për të njëjtat arsye dhe synon të shesë 2 milionë deri në fund të 2020.

Pandemia ka rritur kërkesën globale. Shumica e pajisjeve prodhohen në Kinë dhe kërkesa për konsola dhe produkte të tjera të dëfrimit në shtëpi ka përmirësuar situatën e përkeqësuar për shkak të Covid-19. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Sony ka shitur 10 milionë kopje të PlayStation 5