Harduer

Sony shpalos teknologji të re për celularët

Aug 20 2010
0 Shpërndarje
Sony shpalos teknologji të re për celularët

Celularët që artikulojnë sikurse celularët “flip” dhe ata rrëshqitës mund të kenë shumë kabllo që ecin përgjatë  pikave të artikulimit dhe me kalimin e kohës këto kabllo mund të dëmtohen. Teknologjia e re premton të largojë këto kabllo dhe t’i zëvendësoj ato me një kabllo të vetme të bakrit që transmeton energji dhe të dhëna.

Përdorimi me një teli të vetëm përdor dupleks dhe multipleks ndarës për transmetim dy-drejtimësh të transmetimit të të dhënave në një tel të vetëm. Teknologjia mund të transferojë të dhëna të të gjitha llojeve me një  shpejtësi prej 940 Mbps. Konsumimi për këtë energji është 10-80 mW në përdorim dhe 0.3W në modusin stand-by. /pcworld.al

Lajmet e fundit>