Lajmet

Spotify gati një aplikacion “Lite” për Android

Publikuar , 02 Korrik 2018
0
Sigurisht, aplikacioni është në beta kështu  që lista e veçorive të zhdukura mund të ndryshojë kur të lançohet plotësisht në mbarë botën. Spotify gati një aplikacion “Lite” për Android

Spotify është kompania më e fundit e teknologjisë që i bashkohet grupit të aplikacioneve ‘Lite’ pasi një versioni të përshtatshëm të të dhënave të aplikacionit të tij të muzikës përhapet për pajisjet Android.

‘Spotify Lite’ – e cila u vëzhgua për herë të parë në Policinë Android – është projektuar për të marrë më pak hapësirë ​​në smartfonë dhe për të konsumuar më pak të dhëna. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për smartfonë më të lirë, të cilët kanë më pak kujtesë.

Në lidhje me këtë, aplikacioni është vetëm 15MB në madhësi, në krahasim me 100MB për aplikacionin kryesor Spotify, ndërkohë që gjurmon gjithashtu sasinë e të dhënave që aplikohet çdo muaj.

Aplikacioni është duke u shqyrtuar vetëm në Brazil – edhe pse Policia e Android mori një SDK që tha se tregon se aplikacioni mënjanohet nga disa veçori kryesore.

Kjo me sa duket përfshin – ose, përkundrazi, nuk përfshin – luajtjen jashtë linje dhe Spotify Connect për transmetim në pajisje të tjera.

Duket sikur përdoruesit e aplikacioneve të Lite nuk mund të zgjedhin këngë specifike dhe duhet të mbështeten në butonin e riorganizimit, edhe nëse janë parapagues të Spotify Premium.

Sigurisht, aplikacioni është në beta kështu  që lista e veçorive të zhdukura mund të ndryshojë kur të lançohet plotësisht në mbarë botën.

Tani për tani, kompania që ndjek aplikacionin, Sensor Tower tregon se Spotify Lite ka grumbulluar vetëm 4.000 shkarkime, kështu që kjo është shumë më tepër se një vendosje testesh.

Ja deklarata e Spotify mbi aplikacionin Lite. “Në Spotify, ne zakonisht kryejmë një sërë testesh në përpjekje për të përmirësuar përvojën e përdoruesit.

LEXO EDHE:  Bashkimi Evropian kërkon raporte mujore nga gjigantët e teknologjisë për lajmet e rreme

Disa nga këto teste përfundojnë duke hapur rrugën për një përvojë më të gjerë të përdoruesve dhe të tjerët shërbejnë vetëm si një mësim i rëndësishëm. Ne nuk do të komentojmë teste specifike në këtë kohë, “tha një zëdhënës për TechCrunch.

Kompania ka testuar aplikacione të tjera në Android në të kaluarën, si Spotify Hopper  në 2016, dhe  kohët e fundit, një aplikacion radioje i quajtur “Spotify Station”. Spotify Lite nuk është rasti i parë që Spotify ka ndihmuar përdoruesit e saj të ruajnë konsumimin e të dhënave.

Kompania shtoi një modalitet të ulët të të dhënave në shërbimin e tij në prill, si pjesë e një nisme më të gjerë të produktit.

Aplikacioni Lite mund të shtojë një element tjetër për të tërhequr më shumë përdorues, duke i dhënë Spotify një avantazh konkurrues ndaj rivalëve si Apple Music dhe Pandora. /PCWorld Albanian

Tags >

spotify