Blog

Studimi zbulon mijëra aplikacione Android që ndjekin fëmijët në mënyrë të paligjshme

Publikuar , 18 Prill 2018
0
Rreth 40% e aplikacioneve transmetuan informacion pa përdorur masa të arsyeshme të sigurisë dhe pothuajse 1.280 aplikacione që lidhen me Facebook nuk përdorin siç duhet flamujt e kodit të rrjetit social për të kufizuar përdorimin e nën moshën 13. Studimi zbulon mijëra aplikacione Android që ndjekin fëmijët në mënyrë të paligjshme

Sipas një studimi të ri të botuar nga hulumtuesit e lidhur me Institutin Ndërkombëtar të Shkencave Kompjuterike, mijëra aplikacione falas në dispozicion në dyqanin e Google Play po ndjekin aktivitetin online të fëmijëve në mënyra të tilla që shkelin ligjet e privatësisë amerikane.

Ai thotë se aplikacionet e Android i përcjellin fëmijët në mënyrë të paligjshme. Një ekip hulumtuesish universitar dhe shkencëtarë kompjuterash zbuluan duke përdorur një vlerësim automatik të sjelljeve private të aplikacioneve Android, të 5,855 aplikacioneve në  Play Store që është projektuar për programin Family, 28%  të dhëna të ndjeshme të mbrojtura nga lejet e Android dhe 73% e aplikacioneve transmetuan të dhëna të ndjeshme në internet.

Rreth 40% e aplikacioneve transmetuan informacion pa përdorur masa të arsyeshme të sigurisë dhe pothuajse  1.280 aplikacione që lidhen me Facebook nuk përdorin siç duhet flamujt e kodit të rrjetit social për të kufizuar përdorimin e nën moshën 13.

Studiuesit thanë se:

Ne identifikuam disa shkelje dhe trende në lidhje me shkeljet: shkelje të qarta kur aplikacionet ndajnë vendndodhjen ose informacionin e kontaktit pa pëlqim (4.8%), ndarjen e informacionit personal pa aplikuar masa të arsyeshme të sigurisë (40.0%), mospërputhshmërinë potenciale duke shkëmbyer identifikues të vazhdueshëm me palët e treta për qëllime të ndaluara (18.8%), dhe injoranca ose mosrespektimi i detyrimeve kontraktuale që synojnë mbrojtjen e privatësisë së fëmijëve (39.0%). Në përgjithësi, rreth 57% e 5.855 aplikacioneve të drejtuara nga fëmijët që kemi analizuar potencialisht shkelin COPP

Nga ana tjetër, aktivistët që nga muajt e fundit janë vazhdimisht nën presionin e Komisionit Federal të Tregtisë për të ndërmarrë veprime kundër një numër korporatash të mëdha, të cilët drejtojnë në mënyrë të paligjshme mjetet që targetojnë fëmijët, duke përfshirë Disney dhe YouTube. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Kjo biçikletë elektrike mund të ecë mbi ujë