Lajmet

Studimi i ri tregon se nuk ka lidhje midis celularit dhe kancerit

Dec 6 2009
0 Shpërndarje
Studimi i ri tregon se nuk ka lidhje midis celularit dhe kancerit

Megjithëse shkencëtarët kanë deklaruar se rezultatet nuk janë përfundimtare, ideja kryesore e hedhur nga ky studim është se rastet e sëmundjeve janë shumë të palidhura me përdorimin. Rezultatet janë publikuar në Journal of the National Cancer Institute nga disa shkencëtarë Skandinavë dhe tregon se nuk ka asnjë lidhje midis përdorimit të celularit dhe përqindjes së tumoreve të trurit.

Studimi përfshinte të dhëna nga regjistrat kombëtarë të kancerit në Danimarkë, Finlandë, Norvegji dhe Suedi dhe përfshinte periudhën e gjerë kohore midis viteve 1974-2003.

Por ky studim gjithashtu është kritikuar për arsye se periudha e studimit nuk është e mjaftueshme, apo më saktësisht, periudha e ndikimit të celularëve. Gjithashtu studimi merr në shqyrtim vetëm të dhënat egzistuese mbi pacientët e sëmurë.

Lajmet e fundit>