Siguri

Sulmet të reja synojnë të prekin Internet Explorer 7

Feb 19 2009
0 Shpërndarje
Sulmet të reja synojnë të prekin Internet Explorer 7

altNdjekësit e sulmuesve të internetit dhe kompanitë e antivirusëve, paralajmërojnë se një lëshim në Internet Explorer 7 ka bërë që kjo e fundit të sulmohet. Për momentin shkalla e sulmit është e më e vogël, por ajo mund të rritet me kalimin e kohës.

 

Trend  Micro thotë se sulmet fillojnë me aplikacionet .doc që me t’u hapur përdorin MS09-002 për të shkarkuar dhe për të instaluar.

Trend bën të ditur se këto lloj qasje janë caqet dëshiruara të sulmuesve. Internet Storm Center bën të ditur se kompanitë e antivirusëve kanë raportuar vetëm sulme të llojit .doc, por kjo nuk do t’i ndalë sulmuesit që t’i shfrytëzojnë lëshimet dhe të bëjnë edhe sulme më mëdha dhe më të rezikshme.

Lajmi i mirë është se ju mund ta mbroni veten tuaj duke përdorur arnimin që Microsoft e lëshoi në përdorim javën e kaluar.

Lajmet e fundit>