Siguri

Sulmi i ri infekton më shumë se 100.000 faqe

Dec 12 2009
0 Shpërndarje
Sulmi i ri infekton më shumë se 100.000 faqe

Hulumtuesit theksojnë se kodi i ndyrë është një iFrame mashtrues që po përdoret për të mashtruar përdoruesit dhe për të injektuar PC-të e tyre me një banor trojan.

“IFrame e injektuar ngarkon nivelin e parë të përmbajtjes së dëmshme nga 318x.com. Një seri e iFrames dhe ridrejtime të kodeve (të padukshme për përdoruesin) pastaj shfaqet me një metodë interesante për menaxhim të ngarkesës finale” shpjegoi Mary Landesman, hulumtues i sigurisë pranë kompanisë së sigurisë së uebit ScanSafe, që tani është pjesë e Cisco.

Landesman thekson se ridrejtimet po përdoren për të përcaktuar ueb shfletuesin e viktimës potenciale, versionin e Flash Player dhe detajeve tjera.

Lajmet e fundit>