Harduer

Surface të vijë më 26 tetor me Windows 8, thotë Microsoft

Publikuar , 31 Korrik 2012
0
Surface të vijë më 26 tetor me Windows 8, thotë Microsoft

Megjithëse nuk është një lajm që mbase mund të befasojë, Microsoft ka pranuar që tableti Surface do të vijë më 26 tetor së bashku me Windows 8.

“Versioni i ardhshëm i sistemit tonë operativ, Windows 8 do të jetë përgjithësisht në dispozicion më 26 tetor, 2012. Në atë kohë, ne do të fillojmë ta shesim Surface, një seri e pajisjeve të prodhuara dhe dizajnuara nga Microsoft,” tha Microsoft në raportin e vet të paraqitur gjatë kësaj jave në Komisionin e Shkëmbimit dhe Sigurive të Shteteve të Bashkuara.

Microsoft ka thënë përpara se produktet Surface “do të jenë në dispozicion në të njëjtën kohë që Windows 8” ishte lëshuar, por gjithashtu është pohuar kjo datë në shënim.

Dhe mbani mend që këto janë vetëm tabletët Windows RT. Surface Pro me çipin nga Intel, sipas ndërmarrjes Microsoft, pritet të lëshohet 90 ditë më vonë.

Microsoft ka bombarduar refuzimet përgjatë raportit për suksesin, ose mungesën e tij, të Windows 8.

Në vjeshtën e 2012-tës, ne jemi duke lëshuar Windows 8. Suksesi i tij varet nga një mori faktorësh duke përfshirë zgjerimin në të cilin konsumatorët e përqafojnë ndërfaqen e re të përdoruesit dhe funksionimin, me sukses të koordinuar me bashkëpunëtorët tanë OEM në lëshimin e një larmie pajisjesh harduerike që marrin përparësinë e veçorive të tij, dhe duke tërhequr zhvilluesit në shkallë për të siguruar një grup sfidues të aplikacioneve cilësore.

Ne presim të ndikojmë në çmimet thelbësore tregtare në lëshimin e Windows 8 shërbimet dhe pajisjet e shoqëruara, që mund të reduktojnë hapësirat tona operative.”

Pjesa e fundit “mund të reduktojë hapësirat operative” është diçka që Wall Street do të jetë për së afërmi duke e shikuar. Me pak fjalë, nëse Windows 8 nuk është relativisht i suksesshëm, kjo mund të mbushë dyshimet për qëndrueshmërinë e ndërmarrjes Microsoft në epokën e iPad dhe Androidit.

LEXO EDHE:  Apple konfirmon datën e prezantimit të iPhone 11

Produktet Surface do të jetë në dy forma bazike. Njëri pritet të jetë një version më i përballueshëm për nga çmimi duke poseduar çipat ARM në tabletin Windows RT. Të tjerët, me çmim pak më të lartë, do të përdorin Windows 8 Pro  procesorët “Ivy Bridge” nga Intel. (PCWorld Albanian)