Biznes

Tarifat e transfertave me Ethereum në shifra rekord

Nga: PCWorld
Publikuar , 14 Shtator 2020
Gjatë kësaj periudhe tarifat shkuan deri në 14.58 dollarë më 2 Shtator përpara se të binin në 2.67 dollarë më 9 Shtator. Tani përsëri kanë filluar të rriten. Tarifat e transfertave me Ethereum në shifra rekord

Edhe pse çmimet janë në rënie mas një “dështimi” masiv në fillim të muajit, tarifat e Ethereum kanë mbetur të larta.

Aktualisht tarifat e transfertave në kriptomonedhën Ethereum mbeten mbi 2 dollarë që prej datës 10 Gusht.

Gjatë kësaj periudhe tarifat shkuan deri në 14.58 dollarë më 2 Shtator përpara se të binin në 2.67 dollarë më 9 Shtator. Tani përsëri kanë filluar të rriten.

Tarifat për Ethereum, Bitcoin dhe kriptomonedha të tjera përcaktohen nga aktiviteti në rrjet. Transaksionet në blockchain përpunohen nga gërmuesit me kapacitete të kufizuara. Kur transaksionet përpunohe, gërmuesit mund ta menaxhojnë procesin sipas nevojave të tyre dhe këtu rriten tarifat e transaksioneve.

Kështu gërmuesit shtojnë më shumë kapacitete përpunimi për të përfituar më shumë nga tarifat ndërsa teorikisht reduktojnë numrin e transaksioneve që përpunohen që të mos paguajnë kosto të larta.

Tarifat e transaksioneve u rritën me 70% nga data 8 Shtator deri më 10 Shtator. Edhe çmimi i Ethereum u rrit me 4% në 363 dollarë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Shtetet e Bashkuara akuzojnë tre hakerë Koreano-Verior për vjedhjen e 1.3 miliardë dollarëve në kriptomonedha