Lajmet

Tastiera Gboard e Google funksionon me 500 gjuhë të botës

Publikuar , 18 Dhjetor 2018
0
Për ti ndihmuar njerëzit të komunikojnë më kollaj, ndërfaqet e tastierët janë specifike për çdo gjuhë dhe pajisur me funksione të korrigjimit automatikisht apo parashikimit të fjalëve. Tastiera Gboard e Google funksionon me 500 gjuhë të botës

Dy vite nga lançimi, Google Gboard ofron mbështetje për 500 gjuhë në Android. Sipas Google, aplikacioni mbulon 90% të gjuhëve të botës.

Gboard gjithashtu mbështet mbi 40 sisteme shkrimi nga skriptet të përdorur në gjuhë Romake, Cyrilike dhe Devangari, tek ato si Ol Chiki dhe Santali shumë pak të përdorur.

Për ti ndihmuar njerëzit të komunikojnë më kollaj, ndërfaqet e tastierave janë specifike për çdo gjuhë dhe pajisur me funksione të korrigjimit automatikisht apo parashikimit të fjalëve.

Google lançoi Gboard në Dhjetor të 2016-ës në 100 gjuhë dhe arritja në 500 të tilla në pak kohë është një arritje e madhe për Google. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  200 milionë lojtarë të Zynga janë hakuar

Lajmet e fundit>