Harduer

Tastiera Asus Eee do të debutojë në tetor

Publikuar , 14 Shtator 2009
0
Tastiera Asus Eee do të debutojë në tetor

Kemi shpresuar për një kohë të gjatë që tastiera Eee nga Asus do të shpaloset gjersa konsiderohet si një produkt inovativ. Dukej sikur një pritje shumë e gjatë prej momentit të parë kur e kemi përcjellë në CES gjatë janarit të vitit 2009, por ekzekutivët e ASUS tani kanë siguruar mediat se Tastiera Eee do të jetë gati për konsumatorët duke filluar prej muajit tetor.

Tastiera Asus Eee është një pajisje “kompjuter-në-tastierë” që ka drejtuar shikimin para në krijimin e tregut të saj, ngjashëm me paraardhësin e tij, Eee PC. Megjithëse nuk mund të konsiderohet ideal për luajtjen e lojërave më të fundit në kompjuter apo për përpunim të grafikës CGI, kjo pajisje e shkëlqyer ofron lëvizshmëri, teknologji të ndjeshme në prekje dhe një bashkësi të plotë të tasteve.

Në fushën e specifikave tastiera veçohet me një grafikë modeste të integruar Intel GMA950, që nuk është në gjendje të dekodojë transmetimet e videove në definicion të lartë për të cilën gjë pajisja premton se mund ta arrijë. Por në vend të kësaj, një çip nga Silicon Image kryen këtë punë të dekodimit të videos dhe e dërgon atë përmes portit HDMI.

Tastiera Asus Eee mund të përdoret si një media qendër e kontrolluar në dhomën e ndejës apo në hapësirën e argëtimit përmes portit dalës HDMI.

LEXO EDHE:  Përdoruesit e iPhone 5 duhet të përditësojnë telefonët përpara datës 3 Nëntor