Biznes

Të ardhurat e Microsoft arrijnë shifra rekord

Publikuar , 26 Tetor 2018
0
Vlera e aksioneve të Microsoft është trefishuar që kur Nadella mori drejtimin në 2014-ën duke fokusuar aktivitetin e kompanisë drejt softuerit dhe shërbimeve. Të ardhurat e Microsoft arrijnë shifra rekord Photo Source: Christophe Morin/IP3/Getty Images

Microsoft theu pritshmëritë e Wall Street pas raportit financiar për tre mujorin e tretë të vitit ndërsa më shumë biznese u regjistruan në shërbimin cloud Azure dhe Office 365.

Vlera e aksioneve të Microsoft është trefishuar që kur Nadella mori drejtimin në 2014-ën duke fokusuar aktivitetin e kompanisë drejt softuerit dhe shërbimeve.

Të ardhurat nga shërbimet cloud arritën në 8.5 miliardë dollarë, 47% krahasuar me vitin e kaluar.

Megjithatë në këtë sektor Amazon është lideri me 30% të tregut sipas firmës analitike Canalys ndërsa Microsoft vetëm 18%.

Të ardhurat nga divizioni i kompjuterëve personal shkoi në 10.75 miliardë dollarë.

Rritje pati edhe divizioni i produktivitetit ku përfshihet Office 365 në 9.77 miliardë dollarë.

Në tërësi të ardhurat ishin 29.08 miliardë dollarë. Fitimi ishte 8.82 miliardë dollarë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Vlerat rekord të Bitcoin në 2017-ën u shkaktuan nga një tregtar i vetëm thonë hulumtuesit