Biznes

Të dhënat financiare tregojnë përmasat globale që ka marrë TikTok

Nga: PCWorld
Publikuar , 18 Qershor 2021
Këto humbje nuk kishin të bënin me operacionet e kompanisë por një humbje e cila i atribuohet një ndryshimi në financat e kompanisë. Të dhënat financiare tregojnë përmasat globale që ka marrë TikTok

ByteDance, kompania Kineze pas aplikacionit TikTok të videove me metrazh të shkurtër që u bë hit gjatë pandemisë, shikoi fitimet të dyfishohen vitin e kaluar.

Një memo e brendshme e ndarë me stafin tregonte se të ardhurat u rritën me 115% në 34.3 miliardë dollarë për 2020-ën.

Statistika është një tregues i popullaritetit të TikTok në mbarë botën. Edhe pse fitimet e kompanisë ishin 93% më të larta në 19 miliardë dollarë, humbje si rezultat i shpenzimeve u llogaritën në 45 miliardë dollarë për të njëjtën periudhë.

Këto humbje nuk kishin të bënin me operacionet e kompanisë por një humbje e cila i atribuohet një ndryshimi në financat e kompanisë.

Në memo tregohet se ByteDance ka 1.9 miliardë përdorues aktivë në muaj në të gjitha platformat. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Miratohet rregullorja e re për licencimin e institucioneve të pagesave dhe parasë elektronike