Vëzhgim

Teknologjia 3D dëmton sytë!

Publikuar , 22 Korrik 2011
0
Teknologjia 3D dëmton sytë!

Ekipi i shkencëtarëve ka shtuar se syri duhet vazhdimisht të poshtas edhe distancën e ekranit fizik (ekranit që shihet) e gjithashtu edhe distancën e përmbajtjes 3D. Kjo mund të shkaktoj ndjenë të pakëndshme gjatë shikimit, lodhje dhe dhimbje koke.

Sipas një studimi tjetër, 3D përmbajtja e shikuar në një distancë më të shkurtër (në desktop apo telefon) është edhe më e pakëndshme sesa kur shikohet përmbajtja para një TV”je. Në rastin e kinemasë, ndodh e kundërta; përmbajtja vendoset prapa ekranit dhe shkakton më shumë telashe sesa skenat që vallëzojnë drejt jush. 

Megjithatë me shpërblimin e pajisjeve 3D në televizorë dhe celularë, kuptimi i asaj se çfarë i shkakton trupit tonë kjo teknologji, mund të ndihmojë drejt një të ardhmeje më të mirë. I vetmi problem i deri tanishëm është se teknologjia ka avancuar shumë më shumë sesa hulumtimet, kështu që derisa të ndodh baraspeshimi ne veçse do të jemi duke ecur në një botë 3D. /pcworldalbanian

 

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë